• In een regenachtige week werd er een droge dag gevonden vandaag. Prima voetbalweertje voor een wedstrijd tegen Merefeldia, op veld 4 op een half uurtje wandelen van onze kleedkamer.
    Een tegenstander waartegen het altijd lastig voetballen is. Traditioneel heeft Merefeldia een sterk middenveld en mondige spelers. Helaas voor hun ontbraken de middenvelders, waardoor slechts een team overbleef wat verbaal sterk was. Ondanks dat, kwamen ze wel op voorsprong. Een bekeken lob liet Rody kansloos. Als ze dachten daar heel lang van te kunnen genieten, hadden ze buiten onze opstomende rechtsback Sjoerd gerekend. Als een diesellocomotief knalde hij over de hele rechterkant en peerde de bal kneiterhard achter de uitstekende Merefeldia keeper. Amper een minuut later kwamen we zelfs op voorsprong door onze superspits Toby. Nu de zaken waren rechtgezet, konden we gaan werken aan de voorsprong. Het veldspel was prima. Kansen werden veelvuldig gecreëerd, alleen steeds weer die keeper! Met enkele formidabele reddingen hield hij geel-zwart in de race. Een mazzeltje bracht de marge op 2 voor Horn. Wederom was het Toby die het netje liet bollen. Niet iedereen was hier blijkbaar van gecharmeerd, want enkele ogenblikken later kreeg hij een idiote trap na van “de meest sportieve Nederweertenaar” op het veld. Logisch dat deze meneer 10 minuten mocht gaan pauzeren, maar vreemd genoeg mocht Toby dat ook gaan doen. Tot op heden is het niet duidelijk wat daar de reden van was. Een zeer vervelend moment volgde nog voor Roel Gubbels. Na een forse duw in zijn rug kwam hij vervelend terecht en moest zich met een, op het oog fikse, knieblessure laten vervangen door Niek.
    In het restant van de wedstrijd was Merefeldia geen partij voor Horn. Op alle fronten troefden we ze af, met enkele fraaie treffers van Rob en Sietse als uitschieters. De uiteindelijke score van 1-7 was allesbehalve geflatteerd en zelfs wat mager. Toby met 3 treffers Rob 2 stuks en de gebroeders Lintjens met beide 1 goal waren er verantwoordelijk voor dat deze wedstrijd uitvoerig geëvalueerd kon worden bij ‘aan de Kirk’! Tot volgende week: de eerste echte test tegen Reuver op de Casquettenakker!